Tjitte Talsma

Een echte vakman

Klokkenmaker in hart en nieren

Tjitte Talsma is een horloge- en klokkenmaker in hart en nieren. Als kind was hij al met klokjes bezig, en nog steeds zit hij het liefst achter zijn werkbank.

Op zijn veertiende kreeg hij een gereedschapssetje cadeau en ging daarmee naar de plaatselijke juwelier en vroeg hem of hij hem kon helpen. Dat was het begin van Tjitte z'n carrière.

Na de middelbare school volgde hij de opleiding tot uurwerkmaker op de horlogemakersvakschool in Hoorn. Als gediplomeerd uurwerkmaker begon hij meteen voor zichzelf bij zijn ouders op zolder. Inmiddels is hij een echte, gedegen vakman en een succesvol ondernemer.

Stadsuurwerkmaker Oldehove Leeuwarden

Sinds 1994 heeft Tjitte Talsma als stadsuurwerkmaker het uurwerk van de Oldehove te Leeuwarden onder zijn hoede. Naar eigen zeggen "een pracht uurwerk".

Naast zijn drukke werkzaamheden zit Tjitte ook in het bestuur van de Sectie Uurwerkherstellers van de Nederlandse Juweliers- en Uurwerkmakersbranche (NJU). Via deze weg hoopt Tjitte voor elkaar te krijgen dat er wat vernieuwingen en veranderingen in de branche komen. Tjitte: "Het is een prachtig vak, we moeten zorgen dat het op de rails blijft."

unsplash_u_RiRTA_TtY.jpg
unsplash_4ILPm6d_GLo.jpg
unsplash_T_o1foxyZJY.jpg
unsplash_f2xfTOv0p9Y.jpg
unsplash_GA-FJclxkc8.jpg
unsplash_Xe7BUe4uFBA.jpg