Tjitte Talsmaeen echte vakman

Tjitte Talsma

een echte vakman

Tjitte Talsma is een horloge- en klokkenmaker in hart en nieren. Als kind was hij al met klokjes bezig, en nog steeds zit hij het liefst achter zijn werkbank.

Op zijn veertiende kreeg hij een gereedschapssetje cadeau en ging daarmee naar de plaatselijke juwelier en vroeg hem of hij hem kon helpen. Dat was het begin van Tjitte z'n carrière.

Na de middelbare school volgde hij de opleiding tot uurwerkmaker op de horlogemakersvakschool in Hoorn. Als gediplomeerd uurwerkmaker begon hij meteen voor zichzelf bij zijn ouders op zolder. Inmiddels is hij een echte, gedegen vakman en een succesvol ondernemer.

Sinds 1994 heeft Tjitte Talsma als stadsuurwerkmaker het uurwerk van de Oldehove te Leeuwarden onder zijn hoede. Naar eigen zeggen "een pracht uurwerk".

Naast zijn drukke werkzaamheden zit Tjitte ook in het bestuur van de Sectie Uurwerkherstellers van de Nederlandse Juweliers- en Uurwerkmakersbranche (NJU). Via deze weg hoopt Tjitte voor elkaar te krijgen dat er wat vernieuwingen en veranderingen in de branche komen. Tjitte: "Het is een prachtig vak, we moeten zorgen dat het op de rails blijft."

"Het is een prachtig vak."

Let op
Beste mensen,

Wegens grote drukte in de reparatie, neem ik alleen werk aan op afspraak. Zo kan ik het werk het beste inplannen. Bedankt voor uw begrip.

Dit kan per mail, telefonisch of via de Whatsapp (+31(0)582125066)

 

 

Met vriendelijke groet, Tjitte Talsma